Et solidt 7 tal

Så blev det lørdag den 4 maj, vejrudsigten lød som om det var 4 januar!!

Hele vejen i bilen fra Odense til Grindsted stod temperaturmåleren på mellem 3-4 graders varme og det blæste en hård vind fra nord, jeg havde mange tanker omkring tøjvalg, jeg valgte en mellemting imellem vinter- og forårstøj, det var sgu for koldt, fandt jeg ud af nogle timer senere, så det var med blandede følelser jeg kørte til start.

Jeg kom i startgruppe 2, og det var en møj gruppe. Vi var vel omkring 50 mand i gruppen, men 20-25 mand kørte meget langsomt, og 10-12 mand kørte meget hurtigt, så jeg kørte med sådan en mellem gruppe på 7-8 mand, som efter nogle kilometer blev delt, så vi kun var 3 mand tilbage, og det var hårdt, især i hovedet.

Jeg havde håbet på en stor dejlig gruppe, hvor jeg kunne ligge på hjul indtil de hårde bakker i Vejle Ådal, men sådan gik det ikke. Jeg sagde til mine følgesvende, at når der kom en større gruppe op til os, så skulle vi bare hænge på, og efter 20 km kom en lille flok fra Nordfyn op til os, vi kørte med, og det hjalp lidt på humøret. Der var depot efter 51 km, og her valgte jeg at køre ind, jeg var blevet sulten, og der var meget langt hjem endnu samtidig med at jeg skulle tisse, så det var dejligt både at få lidt kage og cola samt blive lettet lidt. Efter dette depot begyndte de næste meget hårde 25 km, med nogle af de stejleste og længste stigninger i ådalen, jeg valgte her at sige, jeg køre mit eget tempo, og det var faktisk meget rart, og samtidig kunne jeg få varmen lidt ved at knokle opad bakkerne, den sidste hårde stigning Ravning bakken, gjaldt det om at finde en gruppe, da resten af turen hjemover var med hård sidevind og fladt.

Lige før toppen kom en stor gruppe op, og jeg kæmpede for at hænge på, og fulgte dem et godt stykke tid, men de kørte meget stærkt, og jeg måtte give slip i en haglbyge i sidevinden, kort tid efter kom nogle af de andre slagne ryttere op, og vi var en gruppe på 5 mand der kørte resten af turen hjem i fint tempo.

Det var et mega hårdt løb, en ting er distancen på 125 km, en anden ting de hårde bakker, men både hård side vind og især kulde gjorde det ekstra hårdt, men jeg kom igennem som nummer 73 ud af 297, ok synes jeg i tiden 3.58.38 lidt langsommere end sidste år, men der var det også sommervejr.

Så hurtigt tilbage til bilen, ind i bad, og så vinterjakke og hue på..pu ha, en hård dag på cyklen.

Løbet karakter er et solidt 7 tal, det trækker op at det er fine forhold, både til omklædning og bad, samt start og slut område, og i år faktisk også en del tilskuere i målområdet, ruten er lidt kedelig, især de sidste 20 km, triste lige veje ud i ingenting, og så trækker det også ned, at man ingen mad eller drikke får for det forholdsvis høje startgebyr, så derfor er løbets karakter i min 10 skala et 7 tal.

Nu er der lidt pause, inden jeg næste tirsdag skal køre 2 afdeling af Tactic Cup og se om jeg kan leve op til min 2 plads fra sidste afdeling.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk