Skanderborg

Jeg deltog i Danmarks Højeste Motionscykelløb med start i Skanderborg, og så ellers rundt i alle de hårde lange bakker i og omkring Skanderborg, Vrads, Ejer osv. Jeg kørte 110 km ruten, og det var første løb i over 1 år, så det var fantastisk at komme i gang igen, selvom ruten ikke er noget for en ryttertype som mig.

Men jeg kom fint igennem, og kørte i tiden 3.48.04 med 28,5 km/t.

Fredericia

En lille måned senere var det så til min hjem fødeby Fredericia, og deltage i deres løb der hedder Rands Fjord Rundt, endnu et kuperet løb, som var 95 km, det kørte jeg i tiden 2.58.23 med 31,3 km/t, et løb som blev kørt i godt vejr og med gode ben.

Munkebo

Næste løb, var et rigtigt racerløb, nemlig Tour – Retour i Munkebo, 60 km rute, men med fuld fart på hele vejen, jeg hang på så længe jeg kunne, men efter ca. 35 km måtte jeg opgive frontgruppen, og fandt sammen med 2 andre som vi jeg fulgte til mål eller næsten, jeg punkterede ca. 5 km før mål, ret træls, men ellers godt tilfreds. Tid 1.49.39 med 34,5 km/t

Midtjylland

Så nåede jeg næsten sommerferien, men inden dag skulle en stor udfordring også løses, nemlig løbet Tour de Midtjylland, et meget meget kuperet løb, hvor det har lykkedes den tidligere prof cykelrytter Allan Johansen at finde samtlige bakker i og omkring Silkeborg, et monster hårdt løb, op og ned hele tiden, og virkelig lange bakker, også første løb hvor jeg virkelig fik problemer med min lænd, og var meget nervøs for hvad det kunne være, men jeg kom igennem selvom det holdt hårdt, det startede i småregn, og sluttede i meget varmt solskin. 130 km med 29,1 km/t.

Middelfart

Søndag den 8. august var der løb igen, denne gang i Middelfart – deres lokale løb Tour de Vestfyn, et løb jeg har deltaget i rigtig mange gange, men aldrig på deres lange rute 125 km.

Det var et rigtigt hårdt løb, hvor der blev kørt meget stærkt lige fra starten af, heldigvis blev vi splittet lidt ude på ruten, og fik et mere fornuftigt tempo, men stadig god fart på.

Der var en god sidevind det meste af ruten, og optræk til regn flere gange, desværre fik vi også en ordentligt tordenskylle de sidste 30 km, men det gik trods alt. Kørte med i en god gruppe, som desværre blev splittet pga. et stort styrt, og derefter lå jeg lidt alene, inden jeg fandt en gruppe kort før mål igen.

Et ret hårdt løb, og lidt ærgerligt der ikke var flere deltagere på den lange ruter, så vi kunne have kørt flere sammen. 125 km. 3.54.04 31,9 km/t.

Kongeetapen

Det næste løb på min kalender, torsdag den 12. august blev Kongeetapen, et motionsløb, hvor vi deltager på samme rute som profferne i Post Nord Danmark Rundt, de samme veje og bakker.

Jeg viste på forhånd godt det ville blive en stor udfordring, især de lange seje bakker, men allermest de stejle bakker inde i Vejle, Gl. kongevej med op til 22 %, og den afsluttende Kiddesvej med op til 23 %, mit mål var bare at få en god dag, gennemfører og ikke skulle af og gå op ad bakkerne. Det hele lykkedes, vi startede i Vamdrup lidt uden for Kolding, og så kørte vi ellers over Egtved og alle de bakker derude, og så indtil Vejle hvor Østengård og Gl. Kongevej blev besejret, det holdt hårdt og gik bestemt ikke stærkt, men jeg havde bestemt hjemmefra at jeg hele ruten bare vil finde mit eget tempo, og det var klogt, så jeg lige havde kræfter til Kiddesvej inden mål, og derefter kunne slappe lidt af og se profferne kæmpe sig opad Kiddesvej, og det skal siges de kørte heller ikke super stærkt op her, men den er også meget stejl. Kørte i tiden 3.32.24 27,3 km/t. OK tilfreds, der var virkelig mange bakker på denne rute.

Middelfart

Så gik turen endnu en gang til Middelfart, søndag den 15. august. Der denne gang var vært for løbet Fyen Rundt, som denne gang havde lavet så 140 km ruten kørte 2 x 70 km på samme rute, endelig ok, da man så anden gang kendte ruten lidt bedre. Men også her som i Tour de Vestfyn, alt for få deltagere og alt for mange der ville køre møj stærkt, jeg skulle bare have km i benene, men det holdt hårdt, skulle virkelig kæmpe for ikke at ligge alene, især første omgang blev kørt sindssygt stærkt, anden omgang var folk heldigvis lidt trætte, og et mere fornuftigt tempo.

Et OK løb, men elendig mad efter løbet, et alt for dyrt løb i forhold til hvad man får for det. OK rute, men også det. Tiden blev 4.08.11 31,9 km/t.

Århus

Sidste løb inden Århus – København var et nyt løb, jeg ikke havde prøvet før, så det glædede jeg mig til. Søndag den 29. august stod den på Varde Classic, en 115 km flad rute. Her blev et ret lille felt sendt af sted, og det gik med fulde hammer, så det knækkede ret hurtigt, jeg sad i gruppe 2, men her blev også holdt hårdt på, og jeg kunne mærke at benene ikke var super, så valgte at gemme mig nede bagved i gruppen, og kun tage korte føringer indimellem. Det var meget hårdt især pga. farten, men også en del sving en lidt vind gjorde ruten hård, men kom godt i mål og var tilfreds bagefter, benene klarede det, og vigtigt min ryg og lænd klarede det også. Tiden 3.12.33 på 115 km. 35,7 km/t.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk