Her er min version af dette cykelløb på 376 km, som jeg deltog i lørdag den 4. september 2021 med start i Århus kl. 06.35, og i mål ved Valby hallen 14 timer og 54 minutter senere.

Havde booket bus transport fra Odense, fredag eftermiddag 14.45, som skulle transportere mig og min cykel til Århus, det startede med en laaaaang kø på den fynske motorvej, så vi skulle have været i Århus 16.30 men ankom først deroppe ca. 17.40, derefter skulle vi vente på lastbilen med cyklerne som først kom ca. 18.15.

Derefter kunne jeg trille ned til mit hotel Wake Up i Århus, dejligt centralt sted, mit i byen, og tæt på stadion hvor vi skulle starte næste morgen, i øvrigt også et af de få hoteller hvor jeg måtte have cyklen med på værelset, så et stort plus herfra.

Fik en halvtrist aftensmad, et par tørre sandwich fra den lokale Føtex, og fik samtidig købt et par croissanter til morgenmad, ikke optimalt men kunne ikke helt overskue tingene der.

Fik spist, og gjort det hele klart til næste morgen, endnu en gang studeret min tidsplan og rutekort, og tjekkede vejrudsigt hvert 15. min i håb om at vinden ville vende, pt skulle den komme fra øst, hvilket vil sige modvind det meste af turen, men vigtigst – tørvejr, og faktisk ok varme i løbet af dagen. Fik sat væguret til 04.45 og håbede på at få sovet godt.

Nu er det squ alvor

Det var en fin seng, så fik sovet, følte mig OK frisk da mobilen ringede 04.45 og sagde ” nu er det sgu alvor” kiggede ud af vinduet, tørt, mørkt og så lidt koldt ud. Fik kæmpede mig igennem de tørre croissanter, og fik drukket lidt juice, ordnet toiletbesøg og fyldt drikkedunke, pakkede omhyggeligt mine ting i tasken, og fik cykel tøjet på, og så var det ellers ned på gaden i Århus, meget specielt her kl. ca. 06.00 om morgenen, helt stille – mørkt, og så trille ud mod stadion, godt ankommet fik jeg afleveret min bagage, og gik ind på stadion hvor starten skulle gå, specielt at stå derinde på løbebanen og se det store stadion hvor AGF spiller deres hjemmekampe, bare stå der og fornemme at himlen ændrede sig fra mørke til lysere, og tænke, om 20 min så skal jeg af sted.

Jeg kunne godt fornemme at der ikke var så mange deltagere på denne lange rute som tidligere, og var lidt nervøs for at der ikke vare så mange store grupper jeg kunne hægte mig på. Heldigvis startede jeg i en ret stor gruppe, og da vi blev sendt af sted kl. 06.35 trille vi roligt ud af stadion, og ned mod vandet, langs kysten og igennem skove syd på, tempoet var perfekt, stille og roligt 27/28/29 km/t jeg gemte mig godt i gruppen, og følte det rullede fint.

Næste punkt var første depot i Horsens efter 58 km. Ruten mod Horsens var rimelig kuperet, især syd for Århus, men da gruppen kørte fint, og vi var mange gik det fint, vi kørte meget langs vandet, og jeg kunne fornemme vinden, men også nyde fantastisk syn af solen der stod op, meget smukt.

Da jeg ankom til Horsens var jeg faktisk 15 min foran min tidsplan, det gir moral, så ind og få fyldt drikkedunke op, kæmpe mig igennem et rundstykke og holde øje med hvornår næste store gruppe kørte herfra. Jeg så en stor gruppe fra Rynkeby køre af sted, og skyndte mig efter dem, andre havde fået samme ide, så vi var faktisk en ret stor gruppe der kørte igennem Horsens videre mod Vejle og Munkebjerg bakken, det gik igen i super fint tempo, ikke for hurtigt og ikke for langsomt, og jeg hyggede mig faktisk med det.

Så nåede vi den berømte bakke, her blev kørt meget forskelligt, en kæmpe gruppe i bunden af den ca. 1000 meter lange bakke, op på toppen var der tyndede gevaldigt ud i den, så der skulle igen ledes efter andre grupper jeg kunne følges med, omkring Børkop fandt jeg sammen med 5 – 6 andre rytter i mit tempo, og da jeg viste at der ikke var langt til Middelfart og næste depot, og jeg samtidig kendte disse veje ud og ind, da jeg er opvokset i Fredericia, kørte vi bare sammen, og kunne for første gang i dag mærke den lidt hårde østenvind de få gange jeg tog en føring.

Så nærmede vi os den gamle Lillebæltsbro, og efter ca. 125 km i Jylland kørte vi over broen, der i dagens anledning var helt lukket for biltrafik, så det var fedt også at kunne prøve at cykle ud på vejen her, og til min hjem ø Fyn.

Lige på den anden side af de berømte ishuse i Middelfart hilste jeg på min svigerfar som trillede rundt på ruten, og fik en kort snak med ham. Jeg fik i depot ude ved Lillebæltshallen, fyldt dunkene, mad i mavsen og tisset af, så var jeg klar til den hårde tur henover Fyn, men stadig med overskud da jeg også her var foran tidsplanen, og kunne køre fornuftigt mod Odense.

Og ganske rigtigt da vi var kørt igennem Bellinge og mod Skt. Klemens stod min skønne kone og søn

Fra depotet gik det ret langsomt og jeg nåede at tænke, puha det bliver langt det her, men pludselig forvandlede vores 6 mands gruppe sig igen til en ret stor gruppe på 20-35 mands, fantastisk, så jeg endnu en gang kunne gemme mig bagerst i gruppen og dermed spare lidt kræfter. Nu var næste punkt Skt. Klemens hvor vi kommer lige forbi min adresse, og måske der ville stå nogle jeg kendte og heppe på os. Og ganske rigtigt da vi var kørt igennem Bellinge og mod Skt. Klemens stod min skønne kone og søn, samt svigerinde og min nevø, med høj musik i bilen og heppede, nåede lige at give Rasmus min søn en high five, inden vi drønede videre mod depot i Rolfsted, mega fedt de stod der alle og heppede, og jeg viste at nogle af dem også ville komme til Nyborg, så mere at glæde sig til, og det kørte bare, tempoet var stadig fint. Temperatur var oppe på 23 grader, men stadig en hård vind, men ingen brok herfra, der var så mange trækheste, at jeg ikke skulle bruge mine kræfter fremme i fronten.

Sjovt at cykle på mine træningsveje, ud af Dahlsvej, mod og igennem Højby, videre omkring Davinde og pludselig var vi ved depot i Rolfsted, igen et fedt depot, masser af mennesker, høj sol, varme og masser af mad, pasta, æbleskiver, sandwich rugbrød, grøntsager, æbler jamen alt godt, så fik spist godt og fyldt på og så troede jeg at jeg kunne komme videre, stadig 15 min foran tidsplanen – men den gik ikke, vi blev alle holdt tilbage i depotet, da vi ellers ville komme for hurtigt frem til Storebæltsbroen, som først åbnede kl. 15, så først ca. 14.20 fik vi lov at trille mod Nyborg, nu sad jeg faktisk i forreste gruppe mod broen, fedt at prøve det også.

Som aftalt stod min familie og ventede ved campingpladsen ved Nyborg, og havde en cola og lidt skiftetøj med, jeg glædede mig SÅ meget til at se dem, og fortælle at det bare gik over alt forventning, det var simpelthen bare så dejligt at se dem, men også vemodigt at cykle derfra, da jeg først ville se dem igen dagen efter, og det her bestemt var et af højdepunkterne på turen.

Nu også med deltagerne fra Odense – København

Jeg fik sagt farvel og kørte mod broen, her skulle vi lige vente 10 min inden vi fik lov at cykle over, et kæmpe felt, da nu også deltagerne fra Odense – København var med, så en masse læ, og god fart henover broen, meget specielt og en fed oplevelse, og fik faktisk næsten indhentet min tidsplan igen, kunne huske fra sidste gang jeg deltog, at det også er et godt depot her i Korsør, igen masser af mad, gratis cola og faxe kondi booster, samt lækre træstammer, her viste jeg at jeg måtte styre mig, da jeg elsker alt dette, men ville også gerne have det godt i maven på den videre tur, der var trods alt langt til mål endnu.

Næste depot var ved Tybjerg skole, ca. 60 km efter Korsør, og her mødte jeg den berømte mur, benene var trætte, nakken øm, hænder ømme, og hovedet savnede familien osv. Og her synes jeg også pludselig at de andre kørte lige en tand for stærkt til mig, men fandt dog en gruppe, men det holdt meget hårdt, og samtidig begyndte det at blive lidt køligere og vinden var stadig meget hård, og så en masse mindre bakker her på sjælland især kort for depotet, men det blev nået, og her var fest og farver, masser af tilskuere der heppede, og selve depotet var endnu en gang overflod af lækre ting, nu også tilføjet røde pølser og brød, jamen det var bare super. Nu viste jeg der var 40 km til sidste depot ved Havdrup Idrætscenter, dejlig kort etape – i modvind, men om det var de gode æbler der gjorde det ved jeg ikke, men mine ben og især hovedet var kommet på ret køl igen, og jeg kørte super godt i en god gruppe mod Havdrup, vi kørte igennem nogle små byer hvor folk var ude og heppe, nogle sad med øl og mad og grillede, bare så mega hyggeligt, og det betyder bare SÅ meget at få denne opbakning på vores videre færd.

Inden jeg næsten nåede at tænke mig om var vi i Havdrup og dermed sidste depot, her blev tanken op med en god Faxe kondi booster, en cola og en lækker træstamme, samt hvile på en klapstol, fuldstændig tømt, men lykkelig indeni, nu var der kun 36 km til mål, og jeg viste nu ville jeg klare det, et stort øjeblik.

Gjorde mig klar til at cykle videre, fik tændt mine lygter, da det nu var begyndt at blive mørkt klokken var omkring 20.20 og endnu engang lykkedes det at fange en stor dejlig gruppe, så med fuld smadder i mørke bevægede vi os hurtigt imod København, igennem flere mindre byer, og her skulle jeg virkelig holde tungen lige i munden, der blev kørt meget stærkt.

Simpelthen for vildt det her!

Pludselig ramte vi strandvejen og cykelsti, og jeg kunne se der nok kun var 6 km til mål… jamen inden i mit hovedet var jeg bare så pave stolt og glad! “Simpelthen for vildt der her”. Pludselig skulle vi dreje til højre, og en af de mange dejlige vejvisere råbte godt kørt til os, i er i mål om 400 meter – what??

Jeg er i mål, og faktisk med lidt overskud. Hvor vildt! Helt oppe at køre! Fik min medalje og en cola og fik hentet min bagage og min sandwich. Herefter bevægede jeg mig mod mit hotel på Sluseholmen, hvor jeg lykkelig, kold og træt, liggende i sengen kunne ringe hjem og fortælle I DID IT 😌.

Det har været en fantastisk oplevelse som jeg faktisk mere eller mindre har trænet frem imod i 2 år. Trænede mod den oprindelige dato sidste år i 2020, som der blev løbet aflyst pga. Corona. Jeg var trist over det, så der blev ikke trænet så meget hele sidste efterår.

Da det så blev lidt lysere ift. Corona og forår, måtte jeg igang, men når man også er blevet selvstændig og skal få det hele til at fungere, ja så kniber det med tiden, men jeg har alligevel fået trænet 4700 km i år og jeg tror at det især fordi jeg har trænet en del lange ture samt løb på over 120 km. Det har helt klart givet mig en god ballast.

Samtidig har jeg kæmpet med smerter i ryg og lænd, og har flere gange været i tvivl om det skulle ødelægge mit løb.

Det gjorde det ikke, det hele kørte som det skulle, og jeg tror det er eneste gang i år, hvor jeg har haft overskud på cyklen, så hvilken dag at ramme det på! Nu er der tomrum og tanker om hvornår jeg igen skal på denne tur? Hvornår skal jeg træne og køre løb igen?

Tror bare jeg skal synke denne fede oplevelse, og nyde tankerne omkring det hele, og så huske til en anden gang at sige til mig selv.. Martin – Du ER sej, du KAN sgu godt! 💪🏼

Hvis du er kommet så langt så siger jeg tak fordi du ville læse min roman 🙏

Martin Olander

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk